Philips Hue GU10 lampen zijn in principe geschikt voor iedere (plafond) spot of inbouwspot met GU10 fitting. De lampvoet zal in de fitting passen. So far, so good. Helaas hebben we dan nog te maken met de afwijkende lengte van de Hue GU10 lamp. Om een en ander te verduidelijken heb ik onderstaande foto genomen van een gu10 halogeen lamp, gu10 led lamp en de Hue GU10 lamp, het verschil valt meteen op, de hue variant is ongeveer 1,5cm langer.

Hue GU10 lampen

Armaturen geschikt voor HUE GU10

Om u te helpen bij het vinden van de juiste armaturen om zodoende uw Hue GU10 lampen te kunnen gebruiken zullen wij u via deze blogpost op de hoogte houden en zoveel mogelijk opties met u delen. We maken de verdeling naar opbouw plafondspots / plafondlampen en inbouwspots waarbij vooral de diepte / ruimte boven uw plafond van belang is.

Plafondspots / plafondlampen voor HUE GU10 lampen

Bij een grote fabrikant van verlichtingsarmaturen die in projecten gebruikt worden ben ik een plafondspot tegen gekomen waarbij de lichtbron wat dieper in het armatuur ligt. Dit model is van SLV en heet de Asto tube, model Asto met alleen de ring hebben we nog niet geprobeerd.

http://www.lampenonline.com/catalogsearch/result/?q=asto+tube

Inbouwspots geschikt voor de HUE GU10 lampen

We zijn gestart met het testen van verschillende inbouwspots met de HUE GU10 lamp, eerste bevindingen ziet u hieronder, de eerste spot is een ronde witte kantelbare inbouwspot, hieronder ziet u de onderdelen behorende bij deze spot en hoe deze prima te gebruiken is in combinatie met de Hue lamp:

Hue GU10 inbouwspot

Inbouwspot HUE

Inbouwspot HUE GU10

De hierboven gebruikte inbouwspot is onderstaande spot:

http://www.lampenonline.com/3083500-lumiance-inset-trend-swing-downlight-star-zwenkbaar