In-Lite 12 volt tuinverlichting zelf aanleggen / aanlsuiten is vrij eenvoudige, hieronder vindt u alle info om het In-Lite systeem zelf aan te leggen in uw tuin voor sfeervolle en zeer energiezuinige verlichting. Het werk in 5 stappen:

In Lite aanleggen

 

Stap 1

U sluit de transformator aan op een 230V stopcontact, middels de stekker die aan de transformator vastzit. Met de transformator regelt u hoe lang u de lampjes ’s nachts wilt laten branden, tevens zit er een ingang aan de transformator waar u een schemerschakelaar op kunt aansluiten. Zo kunt u de lampen van “dusk to dawn” laten branden voor een nog zuiniger verbruik. Zorg er wel voor dat de schemerschakelaar buiten in het daglicht hangt.

Stap 2

Als u de transformator heeft geplaatst kunt u de kabel aansluiten op de transformator. De kabel kan direct onder de bestrating of onder een laagje aarde worden geplaatst. Bij elke kabel worden standaard afdekdopjes meegeleverd, hiermee kunt de kabel aan het einde afdekken zodat deze niet los in de aarde ligt.

Stap 3

Als u de kabel heeft aangesloten op de transformator en op de gewenste plaats door de tuin hebt ingegraven, kunt u de easy-locks op de kabel prikken. De easy-lock is een verbindingsstuk tussen de kabel en lamp die u wilt aansluiten. In de easy-lock zit een vochtwerende gel welke vrij komt zodra u de easy-lock op de kabel aansluit.

Stap 4

Aan de easy-lock en het In-lite armatuur zit een mini-connector. Wanneer u de easy-lock op de kabel heeft aangesloten kunt u middels de mini-connector de easy-lock en het armatuur met elkaar verbinden. Dit is een simpele mannetje-vrouwtje verbinding.

Stap 5

U heeft alle stappen goed doorlopen en het armatuur is aangesloten, met de transformator kunt u de armaturen aan/uit zetten of regelen hoe lang u het armatuur ‘s nachts wilt laten branden. Bij het armatuur wordt altijd een easy-lock verbinding meegeleverd.