Philips Hue LightstripHeeft u altijd al eens bepaalde delen van uw woning in de spotlights willen zetten? Dan is de Philips Hue lightstrip echt iets voor u! De lightstrip is een uitbreiding van Philips op het draadloze verlichtingssysteem van Hue. De strip is net zoals de Hue lampen aan te sluiten op de Hue bridge (het kleine ronde apparaatje wat functioneert tussen het internet in huis en de lampen).

Doordat de lightstrip flexibel is kunt hem in elke gewenste vorm buigen zoals u maar wilt. Plaats de strip bijvoorbeeld langs planken, onder de tv of om uw favoriete schilderij. Naast het feit dat de strip praktisch is in gebruik gaat hij vanwege de ingebouwde led- verlichting lang mee. De lightstrips werken ook nog eens zeer efficiënt waardoor u kunt besparen op uw energiekosten.

Wanneer u alles heeft geïnstalleerd is het mogelijk de Hue lightstrips aan te sluiten op de Philips Hue App. Dit zorgt ervoor dat u met een vinger de volledige controle over uw verlichting via uw smartphone of tablet. Met de app is het mogelijk de verlichting precies af te stemmen op de persoonlijke voorkeuren van de gebruiker.  Of u nu thuis bent of niet de strips kunnen worden ingesteld op helderheid en de eventuele gewenste kleurtinten.

Twee verschillende lightstrips

Inmiddels heeft Philips twee verschillende strips ontwikkeld die kunnen worden aangesloten op het Hue systeem namelijk de lightstrip single en de lightstrip plus. De strips zijn beide twee meter en dimbaar met kleurverandering. Het verschil zit hem echter in het feit dat de lighstrip plus een grotere lichtopbrengst heeft tot wel 1600 lumen. Naast de groter lichtopbrengst is de lightstrip plus ook nog te verlengen tot 10 meter door het gebruik van extension (1 meter).  Op deze manier kunt de strip altijd uitbreiden naar de juiste maat die voor u van belang is. 

                                          Lightstrip PlusLightstrip Plus knipbaar