In dit bericht willen we u graag meer duidelijkheid en uitleg geven over het herroepingsrecht, ook wel retourrecht genoemd. Mede op basis van dit wettelijke recht dat u heeft als consument hebben wij ons retourbeleid vorm gegeven. Dit wettelijke herroepingsrecht bij verkoop op afstand verplicht ons als webshop de hier aan verbonden spelregels te volgen, maar ook aan de retourzending van de producten zijn regels verbonden. 

Het uitgangspunt bij een retourzending is dat het product in originele staat en onbeschadigd retour komt, alleen dan heeft u recht op teruggave van het volledige bedrag (incl. eventuele verzendkosten van de heenzending). Zoals wij ons best doen een product zo goed mogelijk beschermd en verpakt bij u te leveren, datzelfde mogen wij terug verwachten. Het product moet voor ons van volledige waarde blijven om zodoende opnieuw verkocht te kunnen worden.  

Wij zullen dan ook altijd het originele product in de originele productverpakking voorzien van een omdoos / verzenddoos, eventueel met opvulmaterialen ter bescherming. Op die manier komt 99% van onze bestellingen dan ook onbeschadigd aan bij onze klanten. Helaas is dit andersom niet het geval, in heel veel gevallen wordt niet de moeite genomen het product degelijk te verpakken alvorens het retourgezonden wordt, veel producten komen dan ook met beschadigingen, gebruikerssporen of onvolledig terug.

Uitzondering van het herroepingsrecht voor bedrijven

Herroepingsrecht (ook wel retourrecht genoemd) is iets dat de consument alleen krijgt als er sprake is van een koop op afstand, en wel van een koop op afstand tussen een handelaar en een consument. Koop je als bedrijf een product of dienst online, dan heb je volgens de wet geen herroepingsrecht. Een bedrijf mag dit natuurlijk wel aanbieden, maar het hoéft dus niet.

Bij het plaatsen van een bestelling via onze webshop kunt u zakelijke factuurgegevens invullen, de bestelling wordt dan ook als bedrijfsmatige bestelling aangemerkt. Als particulier / consument kunt u gewoon uw eigen gegevens invullen en er voor kiezen bij het verzendadres een bedrijf in te vullen, dan wordt de bestelling niet als bedrijfsmatig aangemerkt.