Lichtlab No.19 Industriële hanglamp MDF

Lichtlab No.19 Industriële hanglamp MDF

Artikelnummer: 112390

  • Designer: Olaf Weller
  • Materiaal: MDF
  • Kleur: MDF
  • Plafondplaat: Zwart
  • 230V
  • Afmetingen Ø x h: 42 cm x 52 cm
  • Maximale pendellengte: 1,50mtr (in te korten)
  • Fitting / lampvoet: E27
  • Lichtbron E27, 1 stuk max. 60W
  • Lichtbron(nen) exclusief, hieronder eenvoudig mee te bestellen!

Dit product wordt gratis verzonden!

€ 189,00 Incl. btw

X
naar boven Productinformatie

Details Lichtlab No.19 Industriële hanglamp MDF (art.nr. 112390):

Een van de producten die het Lichtlab op een geheel eigen manier heeft geproduceerd is hanglamp No. 19 . De hanglamp heeft de uitstraling van een populaire oude industrielamp. Ondanks het feit dat deze lamp dezelfde looks en vormen heeft is deze lamp veel spectaculairder. Deze industriële hanglampen bestaan namelijk uit 15 aparte onderdelen van MDF. Al deze onderdelen worden slechts uit één MDF plaat gesneden van 60 x 90 cm. Het snijden van de MDF platen gebeurt door middel van een laser. De laser zorgt ervoor dat de randen van de industriële lamp een gekarakteriseerde zwartgeblakerde uiterlijk krijgen. Naast het gebruik van de laser wordt de hanglamp enkel met de hand gemaakt. De industrielamp is zo ontwikkeld dat er geen gebruik gemaakt hoeft te worden van schroeven of lijm. De industrielamp No.19 is met het idee ontworpen dat het zonder bevestigingsmiddelen in elkaar gezet kan worden. De reden hiervan is dat er zo min mogelijk gebruik wordt gemaakt van grondstoffen. Het geeft werkelijk een schitterend effect om deze twee lampen bij elkaar te hangen, maar de No.19 doet het ook prima wanneer deze alleen wordt opgehangen. De ontwerper van de industrielamp is het jonge talent Olaf Weller. De designer van het Lichtlab werkt met de volgende missie: bijzonder producten ontwikkelen die mensenlevens verrijken en die ervoor zorgen dat de aarde zo min mogelijk wordt verarmd.

Industriële hanglampen

De industriële hanglamp vindt zijn oorsprong in rond 1750. De grote donkere fabrieken die waren ontstaan moesten uiteraard verlicht worden. In die tijd ontstond dus ook de industrielamp. De lampen die in deze fabriek werden opgehangen waren vaak grof en groot. De belangrijkste doelstelling  van deze lampen was om zoveel mogelijk lichtopbrengst te hebben.

Na enige tijd werden deze lampen vervangen doordat de tl-verlichting zijn intrede deed. Echter zijn op dit moment de industrielampen weer terug en helemaal trendy. De fabriekslampen kunnen vanwege hun stoere en speels uiterlijk werkelijk in elk modern interieur worden opgehangen. De moderne look geeft vaak net dat stukje extra sfeer. Ook in een klassiek interieur kan de lamp helemaal tot zijn recht komen.