Lichtlab No.19 Industriële hanglamp Wit MDF

Lichtlab No.19 Industriële hanglamp Wit MDF

Artikelnummer: 112427

  • Designer: Olaf Weller
  • Materiaal: MDF
  • Kleur: Wit
  • Plafondplaat: Zwart
  • 230V
  • Afmetingen Ø x h: 42 cm x 52 cm
  • Maximale pendellengte: 1,50mtr (in te korten)
  • Fitting / lampvoet: E27
  • Lichtbron E27, 1 stuk max. 60W
  • Lichtbron(nen) exclusief, hieronder eenvoudig mee te bestellen!

Dit product wordt gratis verzonden!

Op werkdagen voor 22.00 besteld, zelfde dag verzonden!
Zondag voor 15.00 besteld, zelfde dag verzonden!

Normale prijs: € 219,00 Incl. btw
Speciale prijs: € 209,95 Incl. btw

X
naar boven Productinformatie

Details Lichtlab No.19 Industriële hanglamp Wit MDF (art.nr. 112427):

De ontwerper Olaf Weller heeft van de industriële hanglamp No.19 ook nog een speciale versie ontwikkeld. De speciale versie is een WHITE EDITION van de hanglamp. Deze lamp bestaat uit een mooie zwart/wit combinatie en is net zoals zijn voorganger gesneden met een laser uit een MDF plaat van 90 x 60cm. De laser snijdt de 15 onderdelen uit de MDF plaat. Vervolgens wordt de No.19 WHITE EDITION verder afgewerkt met de hand.De WHITE EDITION is zo ontwikkeld dat er geen lijm, schroeven of bevestigingsmiddelen hoeven te worden gebruikt om de lamp in elkaar te zetten. De reden hiervan is dat er zo min mogelijk gebruik wordt gemaakt van grondstoffen.Het toevoegen van een speciale kooldraadlamp maakt de hanglamp nog mooier. De toevoeging van deze lamp geeft een extra spectaculaire uitstraling. Zoals bovenstaand is aangeven is dit een ontwerp van Olaf Weller. De designer werkt met de volgende missie aan zijn lampen: bijzonder producten ontwikkelen die mensenlevens verrijken en die ervoor zorgen dat de aarde zo min mogelijk wordt verarmd.

Industriële hanglampen

De industriële hanglamp vindt zijn oorsprong in rond 1750. De grote donkere fabrieken die waren ontstaan moesten uiteraard verlicht worden. In die tijd ontstond dus ook de industrielamp. De lampen die in deze fabriek werden opgehangen waren vaak grof en groot. De belangrijkste doelstelling  van deze lampen was om zoveel mogelijk lichtopbrengst te hebben.

Na enige tijd werden deze lampen vervangen doordat de tl-verlichting zijn intrede deed. Echter zijn op dit moment de industrielampen weer terug en helemaal trendy. De fabriekslampen kunnen vanwege hun stoere en speels uiterlijk werkelijk in elk modern interieur worden opgehangen. De moderne look geeft vaak net dat stukje extra sfeer. Ook in een klassiek interieur kan de lamp helemaal tot zijn recht komen.