Informatie begrippen verlichting & lampen

In ons kenniscentrum voor verlichting & lampen vindt u informatie over veel gebruikte begrippen en termen met betrekking tot de onderwerpen verlichting en lampen. We zullen continu informatie toevoegen aan deze pagina en antwoord geven op veelgestelde vragen van onze klanten. In het menu aan de linkerkant vindt u een overzicht van alle informatie tot dusver.

Belangrijk en interessant onderdeel binnen het kenniscentrum is de uitleg over verschillende soorten lampen en alle mogelijke bijbehorende soorten lampvoeten.

Lampvoeten en fittingen

Bij het aanschaffen van lampen is het erg belangrijk om op basis van de juiste lampvoet / fitting een keuze te maken, o.a. veel voorkomende lampfittingen zoals E14, E27, G9, GU10, GU5.3, GY6.35 komen aan bod.

Fittingen aangeduid en voorafgegaan met het symbool 'E' worden ook wel een Edison fittingen genoemd.

Buitenverlichting en ip-waarden verlichtingsarmaturen

Op het gebied van buitenverlichting en tuinverlichting is het belangrijk dat verlichtingsarmaturen bestand zijn tegen alle vormen van neerslag zoals regen en sneeuw, de mate van bescherming tegen (spat) water wordt tot uitdrukking gebracht in IP-waarden.

Binnenverlichting, m.u.v. de badkamerverlichting heeft geen specifieke eisen ten opzichte van (spat) waterdichtheid).

Led verlichting

Uiteraard kan bij ons het onderwerp en de geschiedenis van led verlichting en led lampen niet ontbreken, meer informatie over led verlichting vindt u hier >>> Geschiedenis led verlichting