Lichtplan balkon

Wie een appartement bewoont en een balkon heeft, kan er ook een extra kamer van maken in de avond en nacht. Met verlichting is dit eenvoudig te bereiken. Ook bij balkons is het belangrijk sfeer te maken met behulp van vlekjes licht. Gebruik dan vrij richtbare spots die op het plafond of wand te monteren zijn. Voor wandlampen buiten kijkt u onder buitenverlichting.

Omdat een balkon altijd een plafond heeft kan het prima dienst doen om kleine lichtjes als regendruppels af te hangen. Verlicht uw mooiste planten met een spotje of laat een wat forse plantenbak bak visueel zweven door een plint te maken met led strip erin. Als het qua stijl en sfeer past, kan dat zelfs gekleurd licht zijn.

Een etagère met planten kan in het licht gezet worden, maar het kan ook fraai zijn de achtergrond met licht helder te maken, zodat de planten donker afsteken en hun vorm goed uitkomt. Als er plaats is voor een parasol, kan het ook mooi zijn die parasol van onderaf te verlichten. De parasol werkt dan als een grote reflector, die zacht, diffuus licht levert. Ideaal bij te lezen.

Vaak worden er vlonders aangebracht op balkons. Indien er genoeg tussenruimte mogelijk is, kunnen er grondspots in gemonteerd worden. Dat is zeker niet alledaags en kan een mooi effect hebben. Zorg er altijd voor dat de verlichting dimbaar is om de juiste sfeer in te kunnen stellen.