Lichtplan toilet

Het toilet beneden is ook een visitekaartje omdat die ook door uw gasten wordt gebruikt. Het mag daarom best wat zijn. In een moderne, minimalistische stijl zou de verlichting kunnen bestaan uit een koof met een fluorescentiebuis 14W of lineair led armatuur die voldoende sterk licht levert. Dit levert een zacht indirect licht.
Een halogeenspot of led uitvoering daarvan is ook een hele goed keuze, omdat het glanzend sanitair erdoor tot leven komt. Indien er een spiegel hangt, is het fraai als er een kleine wandlamp hangt, die zacht, schaduw arm licht geeft. Spiegelverlichting voor boven de spiegel is ook een prima optie.

Het zorgt voor een geflatteerd beeld als iemand in de spiegel kijkt.

Samenvatting:

1. Indirect licht middels koofverlichting is een goede mogelijkheid
2. Meer gebruikelijk is een halogeenspotje voor sprankeling. Een plafonnière is niet aan te raden, met een verlaagd plafond kunt u ook 1 of meerdere inbouwspots plaatsen.
3. Is er een spiegel in de toilet, gebruik dan een klein wandlampje dat zacht schaduwarm licht geeft.
4. Voor wie het wat explicieter wil doen: maak een verlaagde rand langs de wanden en op het plafond en maak daar een koof van. Gebruik witte of blauwe ledstrips. Maak die dan dimbaar opdat de juiste sfeer ingesteld kan worden. Plaats ook een halogeenspotje in het plafond of een led uitvoering daarvan.