Binnenverlichting

Bij het uitzoeken van de binnenverlichting voor uw woning hebben we te maken met verschillende ruimtes zoals de keuken, woonkamer, slaapkamers, de badkamer en doorgangsruimtes zoals de hal of overloop. Iedere ruimte stelt aparte eisen aan de verlichting en de lampen die u hiervoor kunt gebruiken. Bij de meeste verlichting voor binnen kunt u kiezen voor 230 volt, echter bij de badkamer als zgn. 'vochtige ruimte' kiest u met het oog op veiligheid het best voor 12 volt verlichting.

Top categorieën

Algemene verlichting binnen

Voor de meeste ruimtes zijn inbouwspots uitermate geschikt als algemene verlichting, u kunt hiermee het licht goed verdelen en daarnaast indirect sfeerlicht maken op bijvoorbeeld wanden. Als u er niet voor kiest uw plafond te verlagen zult u met opbouw verlichting aan de slag moeten, op de diverse lichtpunten kunt u dan plafondlampen ophangen en eventueel boven een tafel met hanglampen aan de slag.

Bij de meeste verlichting voor binnen kunt u kiezen voor 230 volt, echter bij de badkamer als 'vochtige ruimte' kiest u met het oog op veiligheid het best voor 12 volt verlichting als het gaat om badkamer inbouwspots, en overige badkamerverlichting voor aan de wand of plafond met IP-waarde.

Binnenverlichting; sfeerverlichting

Naast algemene functionele verlichting kunt u voor in de woonkamer, slaapkamers of hal ook nog kiezen voor sfeerverlichting. Sfeerverlichting kunnen we creeëren door de weerkaatsing van het licht via de wand of plafond. Type verlichting dat ons hierbij kan helpen; wandlampen, met name wandverlichting met zowel licht naar boven als onder (up&down lighters) zijn zeer sfeervol. Dit zelfde effect kunt u ook creëren als u inbouwspots op juiste afstand van de muur plaatst, daarmee krijgt u vanuit het plafond indirecte sfeerverlichting op de wand.

Binnenverlichting huis op bewegingssensor

Denk bij het uitzoeken van de binnenverlichting voor uw huis of het wellicht praktisch is om te werken met bewegingssensoren. Vooral bij ruimtes waar vaak vergeten wordt het licht uit te doen. Heel eenvoudig kunt u de schakelaar vervangen door een bewegings -of aanwezigheidssensor, het licht schakelt automatisch in en ook automatisch weer uit als u de ruimte heeft verlaten.