Badkamerverlichting

Op het gebied van badkamerverlichting & badkamer inbouwspots is er zeer veel te koop tegenwoordig. Wij bieden badkamerlampen van betrouwbare kwalitatieve merken zoals SLV en Philips. De Philips badkamer serie vindt u onder Philips myBathroom en tevens onder de verschillende categorieën hieronder.

Omdat de badkamer een vochtige ruimte betreft is het belangrijk om goed op te letten welke badkamerverlichting u gebruikt en nog belangrijker, op welke plaats. De geschiktheid van verlichting voor in de badkamer wordt enerzijds vastgesteld aan de hand van de zone-indeling voor de badkamer (onderaan deze pagina leest u meer over de zone-indeling) en anderzijds door de IP-waarde van een armatuur. Deze IP-waarde geeft de mate van stof -en (spat) waterdichtheid aan van een armatuur.

Badkamer spiegelverlichting

Het meest optimale licht voor in de badkamer krijgt u, als u kiest voor verlichting boven de spiegel en/of aan de zijkant van de spiegel. Op deze manier heeft u geen last van schaduwen en wordt uw gezicht het best verlicht.

Inbouwspots als badkamerverlichting

Sfeervol en tevens geschikt als algemene verlichting zijn badkamer inbouwspotshierbij dient u er wel op te letten waar u deze plaatst, onze IP65 spots 12 volt mag u zowel boven de douche als boven het bad plaatsen. Deze zijn namelijk (spat) waterdicht en kunnen tegen het vocht van de douche, omdat ze tevens 12 volt zijn, hebben we hier met veilige laagspanning te maken.

Inbouwspot badkamer TubInbouwspot badkamer Nomia ChroomInbouwspot badkamer Nomia Wit

Tips voor de ideale verlichting van uw badkamer

  • uw badkamer is ook een ruimte om heerlijk te ontspannen en te genieten van een bad, zorg ervoor dat uw badkamer spots dimbaar zijn voor rustig en zacht licht
  • voor schaduwvrij licht bij de spiegel in de badkamer plaatst u de verlichting het best boven en / of aan de zijlkanten van de spiegel, hiermee wordt uw gezicht van voren goed belicht.
  • extra (sfeer) verlichting door indirect lichteffect door wandlampen of wand inbouwspots

Badkamer plafondlampen

Als basis voor de verlichting in uw badkamer kunt u het beste kiezen voor een plafondlamp hoog en centraal in de ruimte. Met dit type badkamerlamp kunt u nagenoeg al heel de badkamer verlichten. Hieronder ziet u aantal voorbeelden hiervan:

Led badkamerplafondlamp SeruLed badkamerlamp cool   Plafondlamp badkamer