Railverlichting

Railverlichting is een zeer praktische oplossing als u verlichting wenst op meerdere plaatsen en over slechts 1 aansluitpunt 230 volt beschikt. In woningen wordt 1-fase railverlichting het meest toegepast, met 1-fase wordt bedoeld dat alle aangesloten spots of pendelarmaturen tegelijkertijd in -en uitgeschakeld worden. Voor railverlichting heeft u het volgende nodig; voeding (wordt aangesloten op 230V lichtpunt), spanningsrail, eindkapjes en eventueel (afhankelijk van de gewenste situatie) t-verbinders, hoekverbinders of bochten. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Top categorieën

3-fase spanningsrail verlichting

3-fasensporen worden vaak gebruikt in projecten zoals kantoren of winkels. Spotlights of pendelarmaturen die op dit soort rails zijn aangesloten, kunnen in groepen worden in- en uitgeschakeld, wat zorgt voor meer efficiëntie op deze locaties. Voor een uitgebreid assortiment professionele winkelverlichting kunt u onze Winkelverlichting bekijken.

Railverlichting installeren

Zowel de 1-fase, 3-fase als Easytec railverlichting zijn zeer praktisch en eenvoudig te installeren. In de regel hoeft een dergelijke installatie dus niet bijzonder lang te duren. Toch raden wij u altijd aan om te kiezen voor een montage door een erkende installateur. Op deze manier heeft u een bepaalde garantie en kunt u er zeker van zijn dat alles volgens de specificaties is geïnstalleerd. De aansluitmogelijkheden voor de opbouw-lichtrail zijn zeer divers en mogelijk via een jumper, beginnersspanning of hoekverbinding met stroomvoorziening. Dit maakt railverlichting oftewel een railsysteem eenvoudig te gebruiken in elke situatie, wat u als gebruiker extra flexibiliteit geeft.

Railspots en hanglampen combineren

Voor het 1-fase spanningsrailsysteem is er een enorme keuze aan railverlichting die je hier en daar op de rail kunt monteren om het gewenste licht op de gewenste locatie te krijgen. Dit geeft u een zeer flexibele set-up met elk spoor, omdat u de railverlichting altijd kunt aanpassen aan de omstandigheden. Maar als dit niet genoeg is voor u en u ook hanglampen boven een tafel of bar wilt hangen, kunt u losse hanglampen voor eenfaserails gebruiken om eventuele hanglampen op het spoor te bedienen. Dus zelfs extra verlichting kan meestal vrij eenvoudig worden gemonteerd om uw railverlichting verder te "upgraden".

Lichtplan spanningsrail en spots

Als u de onderdelen niet kunt vinden die u nodig heeft om uw railverlichting goed aan te sluiten, e-mail ons dan uw plattegrond met de rail die u nodig heeft en wij zullen de juiste onderdelen voor u vinden. Onze experts hebben een jarenlange ervaring en helpen u graag verder. U kunt uw e-mail sturen naar info@lampenonline.com. Wij zoeken dan samen met u naar de beste oplossing qua railverlichting voor uw situatie.