Led verlichting

Led verlichting is op dit moment de meest energiezuinige verlichting die er te krijgen is, de afkorting LED staat voor LIght Emitting-diode en werkt anders als bijvoorbeeld halogeen of tl -lampen. We maken onderscheid naar led verlichting waarbij led's zitten ingebouwd of losse lichtbronnen op basis van led. Bij led armaturen zijn meestal de led's niet te vervangen en is het armatuur aan het eind van de levensduur niet meer bruikbaar. Bij losse led lampen daarentegen kunt in het 230V of 12V verlichtingsarmatuur de lamp vervangen voor een energiezuinige variant op basis van led's. Bijvoorbeeld de GU10 4W led lamp met een lichtopbrengst van 35W wordt veel toegepast.

Top categorieën

Geintegreerde led verlichting of led lampen ?

Als u wilt kiezen voor energiezuinige led verlichting kunt u dit op 2 manieren doen. U kiest voor armaturen met ingebouwde led's, dan heeft u nieuwe verlichtingsarmaturen nodig en kunt u gedurende de hele levensduur van uw led verlichting genieten. Aan het einde van de levensduur wanneer de led's zijn opgebrand moet het gehele armatuur vervangen worden.

De tweede optie die u heeft is met losse led lampen, hiermee kunt u van uw bestaande verlichting ook led verlichting maken met dezelfde voordelen als duurzaamheid en een laag verbruik tegen een hoge lichtopbrengst. Neem bijvoorbeeld uw hanglamp boven de tafel, deze heeft een E27 fitting en is nu voorzien van een gloeilamp of halogeen lamp. Met hetzelfde gemak plaatst u hierin een E27 led lamp 5,5W met een lichtopbrengst van 32W. Deze lamp verbruikt stukken minder en hoeft ook niet snel vervangen te worden.

Philips led verlichting en led lampen

Zowel op het gebied van led verlichting op basis van optie 1 als van de 2e optie met losse led lampen bieden wij kwalitatieve producten van Philips aan. Philips is zo'n beetje marktleider op het gebied van consumenten led verlichting met de Ledino serie voor binnen en Ledino Outdoor serie voor buiten. Daarnaast heeft Philips een zeer utgebreid pakket led lampen met fittingen die veel gebruikt worden zoals de E27 en GU10 fitting.

GU10 led lamp niet dimbaar  Led lamp GU10 dimbaar  Led lamp MR16

Led verlichting dimmen

In de meeste gevallen is het ook mogelijk om led verlichting of losse led lampen te dimmen, dit is echter niet vanzelfsprekend en staat meestal apart vermeld bij het betreffende product. Voor de juiste dimmer adviseren wij de handleiding bij het product te raadplegen, meeste dimmers zijn standaard prima geschikt voor halogeen -en gloeilampen maar niet voor led's. 

Toepasbaarheid ledverlichting

Led verlichting is tegenwoordig prima toepasbaar in uw woning, er is een zeer ruim assortiment led hanglampen, led plafondlampen, led inbouwspots en badkamer led verlichting te verkrijgen. Kortom, u kunt uw gehele woning uitrusten met de meest energiezuinige vorm van verlichting waarbij duurzaamheid voorop staat.

Wifi led lampen

Op het gebied van losse led lampen zijn momenteel wifi led lampen zeer populair, meest bekende voorbeeld hiervan zijn de Hue lampen van Philips. Deze lampen zijn draadloos in -en uit te schakelen, te dimmen en van kleur te veranderen met de Philips Hue app. Installatie is zeer eenvoudig en er kunnen talloze andere Hue producten zoals lightstrips en living colors vloerlampen op aangesloten worden. Communicatie verloopt via de bridge die aangesloten zit op de router en zorgt voor de draadloze internetverbinding, vandaar de naam wifi lampen.