Wilt u weten hoe 1-fase spanningsrail aan te sluiten? Hieronder zullen we toelichten hoe dit in zijn werk gaat en welke onderdelen u mogelijk nodig kunt gaan hebben voor installatie van de door uzelf samengesteld spanningsrail syteem. Projectmatig starten we altijd bij de plattegrond en de aanwezigheid van de lichtpunten 230V in het plafond, op basis van deze plattegrond tekent u de spanningrail in zoals u wilt dat deze geinstalleerd dient te worden. U dient er rekening mee te houden dat de spanningsrail ergens over een 230V lichtpunt dient te lopen (of starten) als u geen los snoer over het plafond wilt laten lopen. Over de mogelijkheden vwb voeding hieronder meer.

Voeding tbv 1-fase spanningsrail

Aansluiten van de voeding op het spanningsrailsysteem is vrij eenvoudig en er zijn veel verschillende mogelijkheden. Als u wilt starten vanuit het stroompunt en 1 kant op gaat, dan is de beginvoeding al voldoende, de elektradraden vanuit het plafond komen binnen in de voeding, rail wordt er op aangesloten en geeft zijn spanning door. Mocht het beter uit komen dat u op een hoek of ergens midden op een recht railsysteem wilt voeden, dat is geen probleem, de hoekverbinders, t-verbinders, x-verbinders en de doorverbinders (met voedingsmogelijkheid) hebben allemaal de mogelijkheid om de elektra in aan te sluiten. Stel dat u bijvoorbeeld 6 mtr spanningsrail wilt aanleggen met stroompunt ergens in het midden, u neemt dan de doorverbinder met voedingsmogelijkhed en sluit links en rechts uw rail aan.

Overige onderdelen spanningsrail 1-fase

Uiteraard heeft u naast de voeding nog andere onderdelen nodig zoals natuurlijk de spanningsrail zelf, elektrische doorvebinders om lengtes door te verbinden, spots en lichtbronnen en evt. losse adapters 1-fase. Met losse 1-fase adapters kunt zelf een hanglamp geschikt maken om te voeden vanaf de rail. In situaties waar u met een zeer hoog plafond te maken heeft zou u er nog voor kunnen kiezen om een 'zwevend' systeem te maken, dit kan met plafondophangingen van staalkabel, standaard zijn zijn deze 3mtr met in te korten naar gelang u wilt.