Klachten / opmerkingen

In geval u klachten of opmerkingen heeft over onze producten, de website of de werkwijze van ons bedrijf dan vragen wij u om contact met ons op te nemen. Dit kan op de volgende manieren:

Per email: info@lampenonline.com

Telefonisch kunnen wij u direct een reactie geven, in geval u gebruik maakt van de email optie, dan zullen wij u binnen maximaal 3 werkdagen een reactie per email terug sturen. U krijgt in ieder geval binnen 14 dagen een inhoudelijke reactie op uw klacht.

Klachtenbemiddeling via Stichting Webshop Keurmerk

Mocht u als klant niet tevreden zijn over de afhandeling van uw klacht, dan kunt u zich wenden tot de stichting Webshop Keurmerk. Zij zullen bemiddelen bij het vinden van een passende oplossing voor uw klacht/probleem.

Stichting Webshop Keurmerk kunt u hiervoor inschakelen en uw klacht melden op info@keurmerk.info

Klacht indienen bij de Geschillencommissie Thuiswinkel

Als u van mening bent dat wij zelf de klacht niet naar tevredenheid hebben opgelost kunt u uw klacht indienen bij de geschillencommissie Thuiswinkel. Gaat u hiervoor naar de website van de geschillencommissie, www.sgc.nl

 

Europese online geschillenplatform (ODR)

Met ingang van 16 februari 2016 kunt u als consument ook terecht bij het europese online geschillenplatform >>> https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=NL