Intracommunautaire leveringen

Wij kunnen u als bedrijf van buiten Nederland tegen 0% btw factureren als u inkoopt namens een bedrijf, gevestigd bent in een ander EU-land èn in het bezit bent van een geldig btw nummer voor het betreffende land. 

Wat hebben wij hiervoor nodig?


Per email op info@lampenonline.com ontvangen wij graag het volgende:

-factuuradres en leveringsadres

-geldig btw-nummer

-aantallen en artikelsnummers van de producten die u wenst te bestellen

We zullen het btw nummer verifiëren en daarna voor u de factuur excl.btw op maken voor de betaling

LET OP!  Op bestellingen die direct zijn betaald per creditcard of andere betaalmogelijkheid kunnen wij geen btw-correctie laten plaatsvinden achteraf.

Door ons uw bestelling door te mailen met geldig btw nummer verklaart u akkoord te zijn gegaan met onze algemene voorwaarden en betaalverplichting zoals hieronder terug te vinden zijn:

https://www.lampenonline.com/informatie/algemene-voorwaarden/ 

Meer informatie over dit onderwerp vindt u hieronder:

Exporteert u vanuit Nederland goederen naar ondernemers in andere EU-landen dan Nederland? Dit noemen wij een intracommunautaire levering. Deze levering is belast met 0% btw. Voor de afnemer van de goederen is dit een intracommunautaire verwerving in het EU-land waar de goederen naartoe gaan. In dat land moet hij de btw betalen.

0%-tarief bij export naar andere EU-landen

Er is sprake van een intracommunautaire levering als u aan 2 voorwaarden voldoet:

U vervoert de goederen naar een ander EU-land. Dit moet u kunnen aantonen aan de hand van uw administratie. Bijvoorbeeld met bestelformulieren, orderbevestigingen, en transportpapieren.
Uw afnemer is ondernemer. Hij heeft een btw-identificatienummer in het land waar de goederen naartoe gaan.
Voldoet u niet aan beide voorwaarden? Bijvoorbeeld omdat uw afnemer een particulier is, of geen btw-identificatienummer heeft? Dan is het 0%-tarief niet van toepassing. In dat geval moet u btw berekenen en de btw aangeven en betalen.